PRIMA NINSOARE, PRIMELE NECAZURI

0
44

Probleme, în mai multe zone ale judeţului, după prima ninsoare. Câteva localităţi au rămas fără energie electrică, iar pe drumurile judeţene s-a circulat cu dificultate. Un autocar a derapat la Oreavu, iar la Cochirleanca, patru autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii.
S-a circulat în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ, după prima ninsoare. În cursul nopții, drumarii au acționat pe toate drumurile naționale care tranzitează judeţul Buzău cu zeci de utilaje. S-au împrăștiat peste 300 tone de material antiderapant. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis printr-un comunicat de presă că luni dimineaţă, în localitatea Cochirleanca, patru autoturisme în care se aflau 10 persoane nu au mai putut înainta din cauza zăpezii.

“Echipaje ale Serviciului Drumuri Judeţene, sprijinite de angajaţii primăriei, au intervenit pentru deblocarea persoanelor, astfel încât acestea să poată continua drumul în cel mai scurt timp.”, a precizat IGSU.

Tot dimineaţă, un autocar de transport persoane pe ruta Bucureşti Tecuci, cu 15 ocupanţi a derapat în jurul orei 7.00 pe DN 2 E85 în zona localităţii Oreavu. Iniţial ,unul dintre şoferii autocarului a rămas blocat , fiind necesară intervenţia echipajelor de descarcerare. Nouă persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii. Vremea a provocat necazuri şi la Tisău, unde 1 000 de abonați ai societăţii Electrica din satele Valea Sălciilor, Leiculești și Tisău au rămas fără enargie electică din Tisău. La fel s-a întâmplat și cu 300 de abonați din Rubla.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ