PRIMA ȘEDINȚĂ DIN ACEST AN! S-au fixat prioritățile CJ pentru 2017

0
71

Pe ordinea de zi a primei ședinței a Consiliului Județean de anul acesta s-au aflat două proiecte de hotărâre. Unul dintre ele a fost legat de desființarea Camerei Agricole, ceea ce a reprezentat doar o formalitate dat fiind că instituția trece sub tutela Direcției Agricole. După votul de astăzi, se va trece la procesul de predare- primire a bunuruilor care au aparținut instituției. Acestea vor ajunge în custodia SC Domenii Prest Serv SRL, societatea cu -ca¬pital integral al judeţului Buzău. De asemenea, aceeaşi societate trebuie să depună diligenţele legale pentru încadrarea muncitorilor calificaţi care nu îndeplinesc condiţiile legale de preluare în structura de personal funcţii publice la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău.
Al doilea proiect de hotărâre a stabilit acoperirea definitivă a excedentului bugetar pentru anul trecut. Președintele Consiliului Județean a spus că prin acest proiect, practic, s-a achitat unul dintre creditele contractate de CJ, iar pentru perioada următoare prioritară este atragerea de fonduri europene.
Dacă proiectul legat de reabilitarea clădirii fostului Spital Brătianu va fi aprobat pentru finanțare, sunt șanse ca, în luna martie, să fie demarate licitațiile pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de aceste lucrări.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ