Prima zăpadă, primul exerciţiu înaintea iernii

0
48

A nins puternic în zona de munte
Sâmbătă începând cu ora 10.00 județul Buzău a intrat sub incidența unei avertizări COD PORTOCALIU de vreme rea. În acest context, prefectul județului, Daniel Țiclea, s-a deplasat la sediul ISU Buzău unde funcționează Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, pentru a evalua situația operativă, împreună cu instituțiile cu rol în astfel de situații: I.S.U. Buzău, I.P.J. Buzău, I.J.J. Buzău, S.D.N. Buzău, Electrica, Institutia Prefectului Judetul Buzau și Consiliul Județean. A fost prima activitate de coordonare, înainte de sosirea iernii. A nins în majoritatea zonelor înalte din judeş cu precădere în comuna Bisoca. Pe DJ 204C Săruleşti – Bisoca utilajele de deszăpezire au acţionat pe tot parcursul zilei până lăsarea întunericului astfel încât circulaţia să se desfăşoare în mod normal.
A nins şi pe drumurile naţionale care străbat judeţul Buzău.Autospecialele de deszăpezire au acţionat pe DN10, în localitatea Siriu şi pe DN2.
Pe parcursul acestei săptămâni ninsorile se vor opri în schimb autorităţile rămân în alertă şi sunt pregătite în situaţia unui nou episod de iarnă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ