PRIMĂRIA BUZĂU IA MĂSURI DE PREVENIRE A COVID-19

0
749

La Primăria municipilui Buzău, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-au luat o serie de măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus. De asemenea, a fost constituită o comisie care să monitorizeze implementarea măsurilor pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus.
La Primăria Buzău a avut loc, luni, o şedinţă a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în care s-a votat un proiect de hotărâre privind o serie de măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19. Astfel în spațiile închise unde va avea acces publicul s-au dispus măsuri specifice de igienizare pentru a preveni posibilele infecții cu virusul care a făcut deja numeroase victime peste hotare.
Majoritatea măsurilor fac referire la dezinfecția spațiilor închise unde este activitate intensă. Substanțele dezinfectante care se vor utiliza vor fi doar pe bază de clor și alcool, iar dezinfectarea va avea loc de mai multe ori pe zi.
Acțiunea de dezinfecție se aplică și mijloacelor de transport în comun, taxiurilor, parcărilor subterane, gări, autogări sau alte spații închise.
Comisia care a fost constituită pentru monitorizarea implementărilor măsurilor pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus este formată din 9 persoane, iar președintele acesteia este viceprimarul Ionuț Apostu. Din ea mai fac parte reprezentanți ai Jandarmeriei, ai Poliției sau Direcției de Sănătate Publică. Nerespectarea acestor măsuri va fi sancționată civil, contravențional sau penal.
Pentru moment, la nivelul județului Buzău, activitățile culturale sau sportive nu vor fi suspendate. Nici în ceea ce privește activitatea de învățământ nu s-au dispus măsuri diferențiate.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ