Primăria Buzău, la puterea a doua! Bazarul, sediu secundar al administrației locale

0
744

Municipiul Buzău ar putea să se bucure, de anul viitor, de două primării cu un primar. Constantin Toma, edilul oraşului, a surprins, în cadrul unei conferinţe de presă, prin anunţul conform căruia în clădirea actualului Bazar va fi amenajat un sediu secundar al Primăriei Municipiului Buzău. Reproiectarea Bazarului şi a Primăriei vine din dorinţa edilului de a răspunde cât mai prompt nevoilor cetăţenilor, dar şi a funcţionarilor publici, care nu îşi mai văd capul de dosarele stivuite din actualele birouri.
În sediul principal al Primăriei din centrul oraşului vor rămâne aparatul legislativ, primarul, viceprimarii şi toţi ceilalţi funcţionari publici care, prin activitatea pe care o desfăşoară, nu au o relaţie directă cu buzoienii. Tot aici ar putea fi amenajat şi un muzeu al presei.
Pe modelul comercianților de pe strada Independenţei şi Aleea Trandafirilor, și cei din Bazar ar urma să fie mutaţi în alt loc, pe care Primăria urmează să îl identifice.
Primarul orașului a subliniat că un nou sediu al Primăriei este necesar și pentru a asigura o mai bună securitate şi confidenţialitate a dosarelor cetăţenilor oraşului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ