PRIMĂRIA CERE BANI DE LA COMP. DE APĂ! Toma: „Avem 143 de mld. de primit”

0
142

Primăria Buzău solicită nu mai puțin de 143 de miliarde de lei vechi de la Compania de Apă. În ajutorul municipalității a sărit Curtea de Conturi, care a întocmit un raport care scoate Compania de Apă datoare la Primărie. Conform unor dispoziții legale, jumătate din profitul înregistrat de societățile la care primăria este acționar trebuie vărsat în contul municipalității.
Reprezentanții Companiei de Apă nu au dorit să comenteze azi pe marginea subiectului, dar au lăsat a se înțelege că la mijloc, e vorba de o eroare. Compania de Apă susține că prin contractul de delegare încheiat cu Primăria Buzău profitul destinat primăriei este virat direct în fondul de dezvoltare pentru a scurta birocrația. Tot Curtea de Conturi a relevat că Primăria a finanțat ilegal DJTS Buzău:
“În perioada 2012 – 2015 Primăria Buzău a acordat, în mod nelegal, finanțări în sumă totală de 995.592 lei, Direcției Județene de Tineret și Sport în condițiile în care activitatea DJTS se finanțează din venituri proprii și din subvenții de la bugetul de stat și nu din bugetul local”.
Un alt raport al Curții de Conturi scoate la iveală alte sume cheltuite ilegal.
„59.000 de lei reprezentînd cheltuieli pentru convorbiri telefonice mobile și internet mobil nejustificate și contravaloarea unor terminale telefonice care nu se regăsesc nici faptic și nici înregistrate.
44 de mii de lei reprezentînd prejudiciul produs UATM Buzău…prin gestionarea defectuoasă a autoturismelor din dotarea Direcției de Poliție Local, în sensul că au fost înregistrate furturi ale componentelor unui autoturism Cielo iar un autoturism Renault Trafic a fost avariat într-un accident rutier, fără ca să fie luate măsuri de recuperare a prejudiciior astfel produse de la persoanele implicate”

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ