PRIMĂRIA CERE GUVERNULUI “PĂDUREA CRÎNG”! Hotărârea va fi aprobată mâine de consilierii locali

0
540

Statutul juridic al pădurii Crâng este incert. În acest moment pădurea se află în administrarea Romsilva iar Primăria Buzău deține în proprietate doar aleile betonate. De câteva luni, Primăria buzău a început demersurile prin care solicită să intre și în proprietatea pădurii Crâng. Mâine, în ședința CLM, consilierii vor aproba hotărârea prin care vor cere Guvernului României proprietatea asupra pădurii.
Dacă zona de promenadă este îngrijită de Urbis Serv, zona de pădure s-a transformat pe alocuri într-un coș de gunoi. Și acesta este un motiv pentru care municipalitatea dorește să intre în posesia pădurii.
Reprezentanții Direcției Silvice au anunțat azi că pădurea Crâng se află în administrarea instituției iar pe legea retrocedării Primăria Buzău nu mai poate rezolva nimic.
În afară de documentul din 1881, reprezentanții Primăriei Buzău susțin că nu există un alt act normativ care să ateste apartenenţa pădurii Crîng la un alt proprietar. Pentru a înlătura orice speculații, primarul Constantin Toma a prevăzut în hotărârea CLM că Pădurea Crâng nu va constitui obiect al ipotecării sau înstrăinării.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ