Primăria nu găsește secretar! Activitatea juridică blocată momentan în administrația publică locală

0
102

Activitatea juridică a Primăriei Municipiului Buzău are de suferit după plecarea secretarului general Diana Pavel. În acest moment nu există un înlocuitor si nici un jurist din cei putini rămasi nu-si doreste să ocupe o astfel de functie. Pe de altă parte Primăria nu poate angaja personal avînd organigrama blocată. Cel mai probabil în următoarele trei săptămîni administratia locală va functiona fără secretar, pînă în momentul în care edilul orasului, Constantin Toma, se va întoarce din vizita sa în Japonia si va găsi o solutie.
Diana Pavel și-a anunțat intenția de a pleca din fotoliul de secretar pentru un post de jurist în cadrul Prefecturii, instituție de unde în anul 2016 s-a transferat. Practic Diana Pavel se reîntoarce pe postul ocupat la Casa Albă în timp ce Primăria Municipiului Buzău va trebui să caute un înlocuitor. Numele vehiculat pentru funcția de secretar a fost Bogdan Barbu, actualul șef al Compartimentului Juridic din cadrul primăriei, care a mai ocupat funcția respectivă înainte de instalarea Dianei Pavel. Bogdan Barbu ar fi refuzat pe motiv că deja administrația locală duce lispă de juriști iar noua funcția l-ar împiedica să o reprezinte în procesele din instanță. Cu organigrama de funcții și personal suspendată, primăria nu are posibilitatea de a angaja personal. La acest moment singura variantă ar fi transferul unui funcționar dintr-o instituție publică în cadrul administrației publice locale.
Prin urmare activitatea primăriei este blocată întrucît orice document juridic trebuie să primească un aviz de legalitate din partea secretarului general.
Diana Pavel este cel de-al treilea secretar care părăseşte Primăria Buzău în ultimul an. Ea a preluat funcţia de secretar al municipiului Buzău în luna ianuarie a acestui an înlocuindu-l pe Bogdan Barbu, care, la rîndul său, îl înlocuise pe fostul prefect, George Sava.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ