Primăria preia pasajele și pasarela de la CFR Infrastructură! Continuă lucrările de modernizare a peroanelor din Gara CFR Buzău

0
132

Degeaba în municipiul Buzău există o gară modernizată dacă peroanele și pasajele sunt surse nesfîrșite de îmbolnăvire. Cu pași mărunți, administrația publică locală a găsit înțelegere la reprezentanții CFR Infrastructură astfel încît pînă spre sfîrșitul anului trecut unul dintre peroanele gării a fost asfaltat. Urmează în acest an refacerea celorlalte trotuare din vecinătatea căii ferate. În același timp va fi schimbat schimbat întreg mobilierul și nu în ultimul rînd acoperișurile.
Lucrările de modernizare a infrastructurii din Gara CFR Buzău nu se vor opri doar la reasfaltarea peroanelor, a traverselor și schimbarea acoperișurilor. Primăria Municipiului Buzău și-a propus să igienizeze și apoi să dea o altă față pasajelor de sub calea ferată, în acest moment locuri insalubre și nesigure pentru cei care de exemplu îl pot frecventa la o oră ceva mai tîrzie.
O ultimă lucrare pe care primăria și-a propus-o și vizează tot infrastructura nodului feroviar este pasarela peste calea ferată care face legătura cartierului Poștă cu Bulevardul 1 Decembrie. Traversarea este de asemenea într-o stare deplorabilă și nesigură pentru buzoienii care se încumetă să o urce. Gardurile de protecție sunt îndoite, pe alocuri lipsesc, treptele abrupte sunt sparte și pot da naștere în orice moment unui accident. Pasarela este la fel de insalubră precum pasajul astfel încît și aici în curînd vor începe lucrări de reabilitare.
Buzoienii sunt de părere că pasarela și pasajul de sub calea ferată ar avea nevoie urgentă de o lucrare de modernizare.
Administrația publică locală oferă garanții că lucrările de reabilitare vor avea loc astfel în cel mai scurt timp funcție și de momentul în care pasajul și pasarela vor intra în administrarea Primăriei Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ