Primăria somată să facă publică lista marilor datornici

0
118

Scandal în CLM pe tema taxelor și impozitelor
Scandal în ședința Consiliului Local Municipal Buzău, după ce consilierul Constantin Florescu a solicitat primăriei să transmită anul viitor proprietarilor de locuințe nerezidențiale sau mixte o înștiințare de plată. Cererea a venit după ce primăria a penalizat mai mulți buzoieni ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal ce vizau taxelor privind acest tip de clădiri, fără ca proprietarii să cunoască noile reglementări.
Consilierii locali municipali au aprobat proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2022. Consilierul local Constantin Florescu a solicitat ca primăria să comunice proprietarilor de clădiri nerezidențiale sau mixte obligația de a depune o declarație fiscală pâna la 31 martie 2022, alaturi de un raport de evaluare. Asta pentru a-i înștiința vizavi de noile reglementări ale Codului Fiscal după ce modificările din ultima perioadă au condus la un val de penalități. Scandalul a pornit după ce alesul local a făcut trimitere la broșura în care este detaliată activitatea primarului municipiului Buzău și pe care buzoienii a primesc în cutia poștală.
Reprezentanții Direcției Economice au precizat că nu sunt obligați să transmită o asemenea înștiințare iar replica primarului Constain Toma privind broșura transmisă prin poștă nu a întârziat.
Tensiunile din consiliu nu s-a stins. La finalul ședinței, Constantin Florescu a solicitat conducerii primăriei să facă publică lista cu cei mai mari datornici la bugetul municipiului.
Proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2022 a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ