Primarul Constantin Toma anunță anul renașterii! Bugetul Primăriei Buzău pe 2017 a trecut, nu fără scandal

0
163

Consilierii municipali au votat azi, bugetul de functionare al Primariei Municipiului Buzau pe 2017. Un buget mai mic fata de cel de anul trecut. Proiectul de hotarare supus votului a dat nastere unor discutii tensionate, purtate pe tonuri ridicate. Cel care a cerut explicatii in legatura cu bugetul a fost independentul Ct-n Ionescu, nemultumit de faptul ca bugetul este prea mic. Raspunsul primit din partea edilului Ct-n Toma a fost ca defapt nu exista o scadere insa bugetul leste tras in jos de cheltuielile cu Compania de Apa la care Ct-n Ionescu este angajat.
În jur de 60 de milioane de euro este bugetul în funcție de care Primăria Municipiului Buzău își va proiecta în acest an cheltuielile și investițiile. Astăzi Consiliul Local Municipal Buzău s-a întrunit în ședință pentru a aproba documentul. Cum era de așteptat discuțiile nu au întîrziat să apară iar scînteia scandalului a fost aprinsă de către consilierul independent Ionescu Constantin. Alesul s-a plîns de faptul că a fost pus în poziția de a aproba un buget mai mic față de anul trecut și pentru acest lucru a cerut explicații. De vină s-ar face firmele de pază pe care primăria le-a angajat în locul polițiștilor locali pentru paza școlilor.
Răspunsul nu întîrziat și a venit din partea primarului Constantin Toma. Edilul i-a transmis alesului local faptul că declarațiile sale nu sunt corecte dar că bugetul orașului are de suferit din pricina cheltuielilor cu Compania de Apă la care angajat este.
Tensiunile între consilierii locali au continuat dar bugetul a fost aprobat de majoritatea PSD. La sfîrșitul ședinței primarul Constantin Toma a declarat că anul 2017, pentru orașul Buzău, va fi unul al renașterii cu proiecte pe diverse paliere. Totuși cei mai mulți bani vor merge pe salariile funcționarilor.
10 milioane de euro vor fi cheltuite cu precădere în domeniul infrastructurii. Edilul a vorbit recent despre 20 de proiecte prioritare în educație, transport, cultură și infrastructură iar pentru a le duce la bun sfîrșit au fost prinse alte cîteva milioane de euro necesare unor proiecte tehnice și studii de fezabilitate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ