Primarul de Calvini – incompatibil! Nicolae Curelea in vizorul inspectorilor de integritate

0
381

Primarul comunei Calvini, Nicolae Curelea, a fost declarat incompatibil de Agentia Natională de Integritate. Curelea ar fi detinut simultan functia de primar si calitatea de membru într-o comisie, situatie care l-a adus in atentia inspectorilor ANI. Cel mai probabil primarul va contesta în instantă decizia inpectorilor de integritate.
Încă un primar din judetul Buzău completeaza lista alesilor locali declarati incompatibili de inspectorii de integritate. De această dată este vorba despre Nicolae Curelea, primarul comunei Calvini. Conform unui comunicat de presă emis astăzi de Agenţia Naţională de Integritate
SURSA ANI
„În perioada 27 iulie 2012 – 04 septembrie 2013 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administrație al Școlii gimnaziale ”Dumitru I. Ionescu” Calvini, încălcând astfel dispozițiile articolului 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.”
Edilul comunei Calvini nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta decizia Agenţiei Naţionale de Integritate. Conform inspectorilor ANI
SURSA ANI
„Funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice…”
De-a lungul timpului mai multi primari din judetul Buzau au primit decizii din partea ANI prin care erau declarati incompatibili. Printre acestia se numără primarul comunei Mărăcineni, Dumitru Constantin, primarul comunei Săpoca Iulian Manea, Daniel Năstase, edilul de la Verneşti si Sorin Tănase de la Săgeata.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ