PRIMARUL DE LA RUȘEȚU ÎN CONFLICT DE INTERESE

0
109

Va contesta decizia Agenţiei Naţionale de Integritate
Primarul comunei Rușețu a primit verdict de conflict de interese administrativ din partea inspectorilor de integritate. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Florin Snae a emis un act prin intermediul căruia soția sa a fost desemnată personal tehnic în cadrul Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Rușețu. Edilul a declarat că ANI s-a grăbit cu decizia și o va contesta.
În perioada exercitării mandatului 2016-2020, primarul comunei Rușețu, Florin Snae, a emis la data de 20 august 2020, Dispoziția privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 64 – Rușețu, prin care soția sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Rușețu, se arată într-o decizie a ANI. Primarul comunei Rusețu a declarat că va ataca decizia inspectorilor de integritate.
Edilul a subliniat că ANI s-a grăbit atunci cînd a dat verdict de conflict de interese.
Potrivit ANI, primarul de la Rușețu a încălcat articolul 76, din Legea nr. 161/2003 prin care aleșii locali sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. Drept urmare actele administrative încheiate cu încălcarea prevederilor legale sunt lovite de nulitate absolută, iar abaterea disciplinară se sancționează cu diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadă de maximum 6 luni. Totodată, persoanei față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ