Primarul de la Țintești dă vina pe PNL

0
12

“S-a opus puternic la Buzău”
Primarul comunei Țintești este de părere că referendumul de unire cu municipiul Buzău a picat ca urmare a faptului că locuitorii din oraș nu au fost suficient informați. Pe de altă parte, edilul pune eșecul de la urne pe seama Partidului Național Liberal care s-a opus proiectului.
Referendumul privind unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău a picat din pricina faptului că prezența la vot în oraș a fost de 10.68 la sută, mult sub pragul celor 30 de procente necesare validării. Primarul comunei Țintești, unde referendumul a trecut ca urmare a faptului că 43.03 la sută dintre locuitori și-au exprimat votul, a precizat că oamenii au rămas cu un gust amar. Dacă în oraș alegătorii ieșeau la vot într-un număr suffcient de mare, atunci cele două localități ar fi putut fuziona.
Buzoienii nu au fost pe deplin informați, consideră primarul de la Țintești care atrage atenția că de vină pentru eșecul de la referendum se face vinovat și Partidul Național Liberal.
Referendumul de unire a comunei Țintești cu Buzăul nu a fost validat. Potrivit legii, ar fi fost valabil dacă la urne se prezentau cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, în ambele localități.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ