Primarul Fătu de la Chiojdu condamnat cu suspendare! Vinovat de fals în înscrisuri

0
122

1 an si luni de închisoare pentru primarul comunei Chiojdu, Andrei Fătu. Pedeapsa este cu suspendare si vine pe fondul acuzatiilor de fals în înscrisuri. Decizia magistratilor Judecătoriei Pătîrlagele nu este definitivă si poate fi atacată cu apel. Primarul comunei Chiojdu, Andrei Fătu, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești în anul 2016 pentru conflict de interese și fals sub semnătură privată. Conform anchetatorilor, în calitatea sa de primar în anul 2012, Fătu a luat decizia printre altele, de a plăti o factură emisă către o firmă administrată de soția sa. Magistrații Judecătoriei Pătîrlagele l-au condamnat pe edil la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Totodată…
Sursa – Judecătoria Pătîrlagele
“..interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe durata executării pedepsei… Atrage atenţia inculpatului… dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune, iar dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii”
Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată la o instanță superioară. Contactat telefonic, primarul comunei Chiojdu Andrei Fătu, nu a fost de găsit.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ