Primarul Toma numără decesele! Cimitirul nou, un secret militar

0
172

Primăria Municipiului Buzău caută soluţii în vederea amenajării unui nou cimitir public în oraş. Locurile de veci sunt tranzacţionate mai ceva ca valuta. Regii cimitirelor din municipiul Buzău se freacă pe mîine de fiecare data cînd o familie se confruntă cu un necaz pentru că este rost de profit şi speculă. În acest moment municipalitatea caută soluţii pentru găsirea unui spaţiu adecvat amenajării unui cimitir dar nu înainte de a se realiza şi un studiu.
Legătura strînsă dintre primarul Constantin Toma şi generalul Lucian Foca, comandantul Garnizoanei Buzău, conduce către o soluţie viabilă în perspectiva autorităţilor şi anume amenajarea unui cimitir public pe un teren al armatei.
Municipalitatea nu se ocupă doar de veşnicia buzoienilor ci şi de memoria eroilor români căzuţi la datorie de-a lungul războaielor mondiale. Domul din Cimitirul Eroilor va fi cît de curînd reabilitat după ce ani în şir autorităţile locale nu au luat nicio măsură pentru refacerea lui.
Problema locurilor de veci în municipiul Buzău nu este nouă dar de fiecare dată de actualitate. Specula cu locurile de veci este prezentă tocmai ca urmare a faptului că în municipiul Buzău cimitirile au devenit neîncăpătoare iar un loc liber se tranzacţionează mai ceva ca la bursa.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ