Primele cazuri de Boală Lyme

0
162

Au apărut primele îmbolnăviri cu Boala Lyme, la Buzău. 85 de persoane au intrat în atenția medicilor după ce au fost mușcate de aceste insecte. După analize amănunțite, doctorii au stabilit că unii dintre pacienți deja au contactat boala, printre care și un copil. Zilnic, la Urgențele Spitalului Județean se prezintă 5-6 persoane după ce au fost mușcate de căpușe.
Încălzirea vremii a condus la o adevărată invazie de căpușe. De la începutul verii, sute de persoane mușcate de căpușe au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean pentru a primi ajutor din partea medicilor. 85 dintre pacienți au intrat sub supravegherea medicilor specialiști. În cazul a două dintre victime, printre care și un copil, s-a confirmat boala Lyme, o afecțiune care poate avea efecte neurologice grave, iar 4 buzoieni au fost diagnosticați cu febră butonoasă, de asemenea o boală transmisă de căpușă. Alte probe sunt în lucru, iar medicii așteaptă rezultatele, existând suspiciunea și în aceste cazuri că insectele au transmis celor mușcați microbii care pot conduce la cele două afecțiuni serioase.
Boala Lyme este o boala infecțioasa transmisă de o căpușă infectată. Evolueaza cel mai frecvent asimptomatic. Pentru a infecta organismul unui om sau al altei viețuitoare, de regulă, căpușa trebuie să fie atașată pe pielea omului cel puțin 36 de ore. Boala Lyme, dacă este lăsată netratată, poate produce o gamă larga de simptome, în funcție de stadiul de infecție. Printre simptomele bolii Lyme se află febra, urticaria, paralizia faciala și artrita.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ