PRIMELE CAZURI DE GRIPĂ, LA BUZĂU

0
176

Gripa a fost confirmată, oficial, și în județul Buzău. Chiar luni dimineața, au venit rezultatele care au arătat existența afecțiunii la două persoane. În plus, la nivelul județului există alți 4 pacienți internați la secția de Boli Infecțioase, unde sunt tratați pentru gripă. În acest context, au fost luate și primele măsuri preventive la nivelul tuturor spitalelor din județ.
Gripa și-a făcut simțită, oficial, prezența și în județul Buzău, luni dimineață fiind confirmate primele două cazuri, cărora li se adaugă alte patru suspiciuni de gripă, în cazul unor pacienți internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. Cel mai grav caz dintre cele două confirmate la nivelul județului, de la debutul sezonului rece, este cel al unei minore de 15 ani, din Râmnicu Sărat, însărcinată, care a născut zilele trecute la Maternitatea din Buzău, însă copilul adus pe lume nu a supraviețuit. Medicii spun că a fost vorba de o sarcină cu probleme, nesupravegheată, tânăra ajungând la spitalul din Râmnicu Sărat abia în luna a opta de sarcină. A fost internată, însă a fugit din spital, iar în ultima săptămâna a început să aibă stări febrile, pe care rudele sale le-au pus pe seama sarcinii.
Medicii vor preleva probe și de la copilul decedat, care urmează a fi supus autopsiei pentru a se stabili cauza morții și dacă problemele de sănătate cu care acesta a venit pe lume sunt cauzate și de virusul gripal. Cel de-al doilea caz confirmat este al unui copil de doi ani din Buzău, care acum nu mai ridică niciun fel de probleme, fiind deja externat și aflându-se la domiciliu, sub supraveghere.
Având în vedere faptul că avem cazuri de gripă confirmate în județ, iar în această perioadă se prevede o intensificare a circulației virusului, a fost pus în aplicare un plan de măsuri ce vizează în mod special spitalele din județ.
Având în vedere că s-au reluat și cursurile după vacanța de iarnă, medicii școlari au constatat că, în majoritatea cazurilor în care copiii contractaseră infecții respiratorii, părinții nu i-au trimis la școală. Iar în situația apariției primelor semne de boală, cea mai indicată este izolarea copiilor la domiciliu, pentru a se evita răspândirea virusului în colectivități, și totodată pentru a-i proteja pe copiii care s-au îmbolnăvit.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ