PRIMELE CONCLUZII ÎN CAZUL MORŢII POLIŢISTULUI  INTERNAT

0
64

Problemele cardiace preexistente au dus la decesul poliţistului de 35 de ani de la postul Racoviţeni. Este concluzia la care au ajuns medicii de la Spitalul Judeţean, în urma necropsiei.

Agentul Cătălin Motoaşcă suferea de o boală cardiacă mai veche, potrivit raportului Serviciului de Medicină Legală, afecţiune cu care tânărul poliţist fusese diagnosticat în urmă cu aproximativ o lună şi care se agravase de două săptămâni. Un rezultat final în acest caz va fi aflat, însă abia peste câteva luni de la Institutul de Medicină Legală de la Bucureşti, unde au fost trimise probe pentru analize amănunţite.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean, unde a murit poliţistul, spun că a fost respectat protocolul în cazul pacienţilor cu afecţiuni cronice şi din această cauză tânărul nu a fost transferat la un spital din Capitală, aşa cum a solicitat familia acestuia.

Poliţistul Cătălin Motoaşcă, în vârstă de 35 de ani, de la postul comunal Racoviţeni a murit luni seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Conducerea unităţii medicale susţine că tânărul a fost corect diagnosticat şi monitorizat în permanenţă, însă cazul va face obiectul unei anchete interne. Tânărul care acuza probleme respiratorii a fost internat la Spitalul Judeţean vineri, iar starea lui de sănătate s-a agravat. Luni, în jurul prânzului, familia a solicitat ca acesta să fie transferat la un spital din Capitală. Medicii au refuzat să facă acest lucru motivând starea gravă în care se afla pacientul. Complicaţiile apărute în timpul internării au dus, în cele din urmă, la decesul poliţistului, luni, la ora 19.00. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspecta.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ