Primele concluzii după recensământul agricol

0
49

Mai puține ferme de animale și fermieri, mai puține terenuri necultivate
În perioada 10 mai-31 iulie a fost organizat Recensământul General Agricol, acțiune ce a avut drept scop realizarea unui tablou al exploatațiilor agricole din țară. Buzăul a fost primul județ care a încheiat recensământul fiind trase și primele concluzii. Față de recensământul organizat în 2010, efectivul de animale a scăzut drastic, anunță Direcția Agricolă, dar și suprafețele de teren nelucrate.
Recensământul General Agricol 2020 tocmai s-a încheiat iar în urma datelor colectate din teren vor fi evidenţiate schimbările intervenite de la Recensământul General Agricol 2010, referitoare la situația suprafețelor agricole utilizate, a efectivelor de animale și a persoanelor care au lucrat în agricultură. Județul Buzău a încheiat primul recensământul, anunță reprezentanții Direcției Agricole Buzău.
Primele concluzii arată că în județul Buzău terenurile lăsate pârloagă au scăzut în suprafață. Vorbim despre terenuri părăsite de proprietari care au plecat în străinătate sau au renunțat la agricultură.
Pe de altă parte o situație îngrijorătoare este cea referitoare la scăderea efectivelor de animale. Bolile, seceta dar și interesul din ce în ce mai scăzut al fermierilor față de creșterea animalelor a condus la diminuarea numărului de capete.
Numărul celor care aleg să se ocupe de agricultură în județul Buzău este tot pe un trend descendent.
Potrivit Direcției Agricole, la finalul lunii august specialiști din cadrul Institutului Național de Statistică alături de cei ai Ministerului Agriculturii vor finaliza raportul în vederea publicării datelor oficiale privind rezultatele Recensământului General Agricol.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ