PRIMII MIEI DE VÂNZARE, ÎN PIAȚA DE LACTATE! Prețul, nu pentru toate buzunarele

0
187

La Buzău astăzi, s-a dat startul vanzării mieilor pentru Paste, asa că în Piata Centrală din municipiu si-au făcut aparitia si producătorii. Cei mai multi buzoieni, nu s-au inghesuit sa cumpere. Putini au fost cei care s-au aratat dispusi sa dea 25 de lei pentru un kg de carne. Fată de anul trecut, miei sunt ceva mai mici, spun vînzătorii si asta pentru că sărbătorile pascale au picat ceva mai devreme. Preparatele din carne de miel sunt nelipsite de pe masa de Paște. Friptura sau drobul fac deliciul meselor de sărbători, motiv pentru care în această perioadă comercianții încearcă să răspundă cererii cu produse proaspete și la prețuri convenabile. Astăzi a fost prima zi când în piața din centrul orașului au apărut mieii de vânzare, iar prețul este unul standard, 25 de lei pe kilogram. Față de anul trecut, mieii cântăresc ceva mai puțin, spun crescătorii, pentru că Paștele a picat devreme și nu au avut timp să crească. În schimb, carnea este mai fragedă și fără prea multe grăsimi.
Buzoienii sunt de părere că prețurile sunt cam ridicate, motiv pentru care vor mai aștepta câteva zile în speranța că vor mai coborî.
Spre deosebire de anul trecut, comercianții nu mai au voie să agațe mieii în cârlige. Carnea este prezentată pe masă ori în vitrine frigorifice. Reprezentanții Direcției Veterinare și cei ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor recomandă buzoienilor să cumpere produsele tradiționale de Paște din piețe și magazine specializate care au fost autorizate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ