PRIMII PAȘI PENTRU CONSTRUIREA LOCUINȚELOR PENTRU MEDICI

0
51

Consiliul Județean Buzău face primii pași pentru construirea, pe terenul fostei Maternități, de locuințe pentru medicii care aleg județul nostru pentru a profesa. Autoritățile județene au demarat procedura pentru finalizarea planului urbanistic zonal. După această etapă, urmează alte etape mai facile, iar în primavera anului viitor pot fi demarate lucrările de construcție.
Autoritățile județene fac primii pași în proiectul care vizează construirea unui bloc de locuințe pentru medicii care vin să profeseze la Spitalul Județean. Consiliul Județean a demarat procedura pentru finalizarea propunerilor preliminare privind aprobarea documentației Plan Urbanisctic Zonal pentru <> pe Bulevardul Gării. O suprafață de 4.000 de metri pătrați din terenul fostei Maternități a fost cedată în administrare Ministerului Justiției, pentru construirea noului sediu în care va funcționa Judecătoria, iar în imediata vecinătate va fi ridicat un bloc de locuințe destinat medicilor care vin să lucreze la Buzău.
Autoritățile au anunțat că nu va fi vorba de locuințe sociale, construite prin ANL, ci de locuințe de serviciu, pe care Consiliul Județean le va pune la dispoziție medicilor. Aceasta va fi o nouă măsură pentru atragerea de specialiști, în vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Spitalului Județean.
Totodată, medicii care aleg Spitalul Județean Buzău pentru a profesa primesc un stimulent financiar pentru plata utilităților și a chiriei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ