PRIMII VIZITATORI LA ”TOAMNA BUZOIANĂ”

0
422

S-a dat startul târgului Toamna Buzoiană, tradiționala sărbătoare a recoletei. Zeci de producători de mâncăruri  sau de băuturi și meșteri populari din întreg județul s-au adunat în Drăgaică și oferă buzoienilor tot ce au mai bunde prin gospodării sau din culturile agricole. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc astăzi după amiază, iar prezent a fost și Ministrul Agriculturii, Petre Daea. Oficialul de la București a luat la pas fiecare stand și a vorbit cu producătorii buzoieni.

Odată cu deschiderea târgului, buzoienii sunt așteptați cu bunătăți tradiționale, cu expoziții agricole, dar și cu artiști îndrăgiți, care vor susține recitaluri în fiecare zi, până duminică. Aici găsiți vinuri din podgoriile buzoiene, pastramă, cârnați de Pleșcoi, miere de albine, dar și legume cultivate de către agricultorii buzoieni.

Ediția de anul acesta a evenimentului Toamna buzoiană este organizată de către Primăria Buzău, Consiliul Județean și Direcția Agricolă și, față de anii precedenți, suprafața de desfășurare este mult mai mare, dând șansă mai multor producători locali să își valorifice marfa.

Târgul Toamna Buzoiană va fi deschis până duminică, pe 8 octombrie. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ