PRIMUL PROIECT DE REABILITARE ENERGETICĂ ÎN BUZĂU

0
142

Un proiect de reabilitare energetică a unor blocuri a fost, recent finalizat . Este un proiect cu finanțare europeană, la care au contribuit de-o potrivă Primăria și locatarii buzoieni. Este primul proiect de acest fel din Buzău.
A fost finalizat primul proiect european de reabilitare energetică. Două blocuri – Gerom 2 și B4 din strada Dumitru Filipescu au făcut obiectul unui proiect finanțat din fonduri europene, la care au contribuit atât Primăria Municipiului Buzău, cât și locatarii. Săptămâna aceasta au fost finalizate lucrările de reabilitare. Fiecare etapă a executării lucărilor a fost monitorizată de reprezentanţii primăriei
În cadrul proiectului, în perioada imediat următoare, alte patru blocuri vor beneficia de reabilitare energetică.
Reabilitarea termică înseamnă creşterea performanţei energetice a clădirilor prin aplicarea de materiale termoizolante pe pereţii exteriori, planșeul peste subsol, pe terase şi prin modernizarea instalaţiilor de încalzire, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare cu altele mai performante energetic. Măsurile de reabilitare termică urmăresc îmbunătăţirea confortului termic în locuinţe şi totodată reducerea consumurilor energetice ale clădirii. Corecta apreciere a consumurilor energetice presupune cu necesitate contorizarea individuală a energiei termice pentru încalzirea spațiilor şi prepararea apei calde de consum.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ