PRINTRE PRIMELE DIN ȚARĂ

0
61

Buzăul se află printre primele județe din țară, în ceea ce privește numărul de proiecte ce sunt propuse spre finanțare. Vorbim despre acele programe care vizează

toate manifestările din acest an ce vor fi puse sub egida Centenarului. Anunțul a fost făcut, recent, de fostul ministru al Culturii, senatorul Lucian Romaşcanu, prezent la Buzău, cu ocazia organizării Conferinţei Extraordinare a organizaţiei judeţene PSD.

Legat de banii ce ar urma să fie alocați pentru organizarea manifestărilor care vor avea loc în judeţul Buzău, cu ocazia  Centenarului, Romașcanu a ținut să explice care sunt etapele și mai ales modul de finanțare a unor astfel de proiecte. În același context, demnitarul a făcut referire și la suma de 1 milion de euro, care a făcut subiectul unor discuții dintre aleșii locali și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

La rândul său, primarul Buzăului Constantin Toma, a declarat că  municipalitatea a prevăzut în bugetul local sumele necesare, urmând  ca acestea să fie recuperate atunci când Ministerul Culturii le va repartiza pe proiectele aprobate.

Fostul ministru al Culturii a mai adăugat că, în momentul în care a părăsit această funcție, a lăsat lista finalizată de proiecte aprobate de către Departamentul Centenar. Senatorul Lucian Romaşcanu și-a exprimat speranța ca atât municipiul cât și județul Buzău să nu fie afectate de noua trecere prin listă a actualei conduceri.

În acest an,  autoritățile buzoiene organizează o serie de activități prin care să se marcheze Centenarul României Mari.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ