PRO SAU CONTRA CHIOȘCURI ÎN ȘCOALĂ

0
218

Discuții aprinse între consilierii locali pe tema înființării unor chioșcuri cu alimente în incinta școlilor. Aleșii sunt de părere că aceste magazine trebuie să funcționeze în incinta unităților de învățământ, dar să nu fie amenajate pe holuri, ci în spații speciale. Totodată, consilierii consideră că trebuie verificată mai riguros calitatea produselor comercializate în aceste școli.
Proiectul de hotărâre privind propunerea de schimbare de destinaţie a bazei materiale situată în incinta şcolilor din municipiul Buzău a dus la discuţii aprinse în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal. Consilierul Constantin Ionescu a transmis că nu este de accord cu acest proiect, în primul rând pentru că nu poate fi verificată calitatea produselor introduse în magazinele din şcoli.
Pe de altă parte, alți membri ai Consiliului Local susțin că aceste magazine ar veni în sprijinul elevilor.
Comercializarea produselor alimentare în incinta şcolilor sau grădiniţelor este reglementată legal încă din 2008. În magazinele şcolare este interzisă vânzarea de băuturi răcoritoare, cu excepţia apei. Nu se pot vinde alimente cu un conţinut de zaharuri mai mare de 15% de tipul prăjiturilor, bomboanelor sau acadelelor, excepţie făcând fructele.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ