PRO SAU CONTRA CIRCULAȚIEI AUTO ÎN CRÂNG

0
76

Buzoienii sunt invitați să își spună părerea cu privire la intenția autorităților de a restricționa accesul mașinilor în cel mai mare parc din oraș. Municipalitatea oragnizează o ședință de dezbatere a proiectului înaintat de primarul Constantin Toma, la care sunt așteptați toți buzoienii care vor să vină cu propuneri privind acest proiect.
Proiectul legat de interzicerea accesului mașinilor în parcul Crâng naște dezbateri aprinse în rândul cetățenilor, dar și în Consiliul Local Municipal. Inițial, proiectul a fost prorpus, în urmă cu un an, de consilierul Constantin Ionescu. Numai că acesta a fost respins prin votul negativ al aleșilor PSD- ALDE. În urmă cu două luni, Constantin Ionescu a adus din nou în fața colegilor din Consiliul Local această propunere ce vizează interzicerea circulației auto în toate parcurile din municipiul Buzău. Față de expunerea anterioară, de data aceasta colegii săi au fost mai deschiși proiectului, numai că aprobarea lui s-a poticnit de intervențiilor agenților economici ce dețin restaurante în Parcul Crâng. Aceștia se gândesc că afacerile lor riscă să se închidă odată ce oamenii nu mai pot ajunge cu mașinile cât mai aproape de localuri.
În aceste condiții, municipalitatea a identificat câteva soluții astfel încât să acopere nevoile agenților economici, însă se pare că nu este suficient. Patronii de restaurante din parc, care organizează diverse evenimente în week- end, vor avea la dispoziție câte 10 permise de acces pe care le vor putea folosi doar între anumite ore. Iar aprovizionarea societăților comerciale din parc se va putea face doar între orele 6:00 și 9:00 dimineața.
Modificările aduse proiectului îl nemulțumesc pe inițiatorul propunerii, Constantin Ionescu, care spune că schimbările aduse de reprezentanții Primăriei au schimbat radical proiectul depus inițial de el.
Pentru a se ajunge la un consens și pentru a găsi reguli care să mulțumească toate părțile implicate, municipalitatea organizează o ședință de dezbatere a proiectului înaintat de primarul Cosntantin Toma, la care sunt așteptați toți buzoienii care vor să vină cu propuneri privind acest proiect. Sedința va avea loc pe 18 septembrie, la ora 15:00, la Primăria Buzău. Proiectul cu toate prevederile sale poate fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ