PROBĂ DE FOC PENTRU VIITORII LICEENI

0
77

După prima probă, cea la limba română, absolvenții claselor a opta au susținut, miercuri, proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale. Subiectele au dat mari bătăi de cap concurenților, unii dintre ei ieșind în lacrimi din sala de examen. Alții au mărturisit că subiectele au fost mai grele decât cele de la simulare și că au fost anumite cerințe pe care nu au reușit să le rezolve. Au fost însă și elevi care au mărturisit la ieșirea din examen că subiectele au fost de dificultate medie și că nu le-au creat prea mari emoții.
Exercițiile de la primul subiect au avut, în general, cu un grad mic de dificultate și au verificat niște cunoștințe de bază ale elevului, căpătate în cei opt ani de școală gimnazială. Cine a rezolvat perfect acest subiect își asigură 30 de puncte. La subiectul al doilea, elevii au avut de desenat și numerotat un cub, apoi o problemă de divizibilitate cu număr prim, o problemă care se rezolvă cu ajutorul ecuațiilor, de reprezentat graficul unei funcții și de calculat o distanță până la grafic, apoi o expresie cu o necunoscută care trebuia redusă la un număr real folosind formule de calcul prescurtat.
Subiectul al treilea a avut două probleme de geometrie, una de geometrie plană și una de geometrie în spațiu, fiecare având mai multe subpuncte.
Primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 19 iunie.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ