PROBLEME CU CONTRACTUL DE SALUBRITATE

0
81

Consiliul Concurenței a anuntat că Primăria Buzău trebuie să rezilieze contractul cu RER Ecologic deoarece Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare a constat nereguli în prelungirea contractului dintre municipalitate şi firmă.

Mai exact, societatea de salubritate a stipulat că investiția de două milioane de euro în construirea stației de sortare a deșeurilor de la Vadu Pașii, inaugurată în urmă cu trei ani, va fi amortizată în perioada acestui contract.

Potrivit unor calcule matematice ale specialiștilor ANRSC, amortizarea investiției se face însă mult mai devreme decât au menționat cei de la RER, lucru considerat de către reprezentanții Autorității a fi ilegal.

Juriștii de la firma de salubritate au depus la Consiliul Concurenței noi documente care ar arăta că prelungiurea contractului s-a făcut cu respectarea legii. În situația în care reprezentanții Consiliului Concureneți își vor menține poziția, atunci, administrația locală va fi obligată să organizeze o licitație prin care să se determine firma care se va ocupa de serviciul de salubritate în municipiu.

Primul contract între RER Ecologic și Primăria Buzău a fost încheiat în 2006 pentru o perioada de 8 ani. În 2014, contractul dintre cele două instituții s-a prelungit pe alți patru ani, iar în 2015, s-a încheiat un al doilea act adițional, prin care contractul se prelungea pe încă 8 ani, adică până în 2026. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ