Probleme la asfaltări

0
244

Unele dintre cele mai importante și circulate străzi din municipiul Buzău mai au de așteptat până vor beneficia de un strat nou de asfalt. Dacă unele sunt prinse în proiecte derulate cu fonduri europene, pe altele nu se poate interveni înainte de schimbarea conductelor de apă. Pe o altă arteră din municipiu, problemele sunt și mai complexe. Deținătorii terenurilor din zonă au primit în proprietate inclusiv trotuarele așa că Primăria trebui să facă demersuri pentru a intra în posesia suprafețelor respective și apoi să treacă la lucrările de reabilitare.
Asfaltările nu se fac prea ușor în municipiul Buzău. Dacă pe străzile mai mici se lucrează intens, pe unele dintre arterele cele mai importante și circulate încă nu se pot face intervenții. Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Bulevardul Industriilor au fost prinse într-un proiect derulat cu fonduri europene, unde se așteaptă aprobarea. În același timp, strada 1 Decembrie 1928, Republicii și Horticolei vor beneficia doar de câteva plombări. Muncitorii nu pot turna un nou strat de asfalt până când Compania de Apă nu va înlocui țevile de azbociment sau oțel.
În același timp, noi probleme pun piedică în lucrările de asfaltare din municipiu. De exemplu, pe strada Iazul Morilor încă nu se poate interveni pe motiv că deținătorii de teren au în proprietate inclusiv trotuarul.
O altă stradă intrată în atenția autorităților municipale este Dorobanți, dar care va fi reabilitată după schimbarea rețelei de apă potabilă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ