PROBLEME LA CALCULUL SALARIILOR

0
138

Au trecut la o treaptă superioară de vechime, dar nu primesc drepturile salariale corespunzătoare. Este situaţia în care se află mai multe cadre didactice din judeţul Buzău, iar de vină pentru că nu au fost trecuţi la o altă treaptă de salarizare este programul informatic ce calculează salariile.
Funcţionarea deficitară a programului folosit, la nivel naţional pentru calcularea salariilor profesorilor crează mari probleme şi nemulţumiri la Buzău. Cadre didactice, care de la 1 septembrie ar fi trebuit să treacă la o treaptă superioară de vechime şi prin urmare, la o altă treaptă de salarizare, au rămas cu aceeaşi bani, pentru că sistemul informatic nu mai permite introducerea vechimii. Blocarea opţiunii din program a generat situaţii aberante.
Sindicaliştii din învăţământ au reclamat la Ministerul Educaţiei aceste situaţii pe care le consideră discriminatorii şi au cerut înlăturarea lor.
Răspunsul, primit zilele acestea, nu este nici pe departe unul care să rezolve situaţia. Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei, îşi pasează resposabilitatea, făcând trimiteri la tot felul de acte normative, iar responsbilii din sindicate spun că nu vor lăsa lucrurile aşa, cerând în continuare o soluţionare concretă a problemei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ