Probleme la podul de la Vadu Paşii, din cauza vremii

0
290

Lucrările la podul de la Vadu Paşii, întârziate de ploile abundente din ultima perioadă. Un tonson metalic al podului, aflat în construcţie a fost luat de apă, iar drumul de acces al constructorilor a fost distrus. Pagubele nu sunt însă majore, consideră conducerea Consiliului Judeţean şi nici costurile lucrărilor nu vor creşte din cauza stricăciunilor produse de viituri.
Ploile abundente căzute în ultima perioadă au produs daune însemnate în judeţ. Afecate au fost şi lucrările de la podul de la Vadu Paşii, acolo unde râul Buzău a ieşit din matcă şi a produs pagube pe şantier. Apele revărsate au distrus drumul de acces către albie, amenajat de firma ce realizează construcţia podului. Şi o parte a structurii metalice a fost deplasată de viitură.
După ce apele se vor retrage, iar vremea va fi iar prielnică, se va realiza o evaluare la faţa locului şi abia atunci se va şti dacă termenul de execuţie a podului de la Vadu Paşii va fi prelungit.
În ceea ce priveşte pagubele suferite de constructor, acestea nu se vor răsfrânge asupra administraţiei judeţene, pentru că firma ce execută lucrările, are încheiată o asigurare.
Preşedintele Consiliului Judeţean mai spune că, lucrările sunt în grafic, chiar şi în aceste condiţii. Pagubele înregistrate nu sunt majore, iar lucrările de construcţie la podul de la Vadu Paşii sunt realizate în proporţie de 70 la sută.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ