PROBLEME PE PIAŢA MUNCII

0
353

Judeţul Buzău ocupă, din nefericire un loc fruntaş în ţară, în ceea ce priveşte rata şomajului, dar şi a numărului de beneficiari de ajutor social. Potrivit bilanţului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău, la finalul anului trecut, aproximativ 15 mii de persoane se aflau în evidenţa instituţiei. Cele mai multe dintre acestea sunt beneficiari de venit minim garantat.

În ceea ce priveşte forţa de muncă, judeţul Buzău s-a structurat, potrivit conducerii AJOFM, din punct de vedere a ofertei, în sensul că există un pol economic, acesta fiind municipiul Buzău, lucru deloc benefic.

În aceste condiţii, anul trecut, peste 10 300 de persoane care s-au aflat în şomaj şi-au găsit un loc de muncă în judeţul Buzău. Din nefericire, mai spun reprezentanţii AJOFM, în momentul de faţă, cererea şi oferta se întâlnesc tot mai greu pe piaţa muncii, care în prezent este dominată de industria grea şi cea prelucrătoare. Nevoia angajatorilor nu mai corespunde cu pregătirea personalului, astfel că soluţia ar fi adaptarea la cerinţele actuale a celor care pregătesc, sub diferite forme, forţa de muncă.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ