Probleme pe podul de la Mărăcineni! Este nevoie de lucrari de consolidare

0
155

Podul de la Maracineni care asigura legatura intre Capitala si Moldova, are nevoie, urgent de lucrari de consolidare. Dupa ce anul trecut pe unul din sensurile de mers a apărut o groapă iar intre timp fisura s-a adancit. Pana cand vor demara lucrarile, au fost impuse restrictii de circulatie.
Pe podul de la Mărăcineni, sensul de mers dinspre Rîmnicu Sărat către municipiul Buzău, a apărut încă de anul trecut o groapă. Neglijența autorităților a făcut ca fisura să se adâncească astfel încât în acest moment este nevoie de o lucrare de consolidare. Până în momentul în care factorii de decizie se vor pune de acord asupra importanței lucrării pe podul de la Mărăcineni au fost instituite restricții de circulație.
Un alt drum deosebit de important continuă să se degradeze pe zi ce trece. Pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza cedării terasamentului drumului între localitățile Gura Siriului și Vama Buzăului, la kilometrul 86+300, circulația autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone se desfasoara cu restrictii de aproape o luna. A fost instituită restricție de viteză astfel încât autoturismele care circulă în zonă nu merge cu mai mult de 30 km/h. Este vorba despre o porțiune de drum aflat în vecinătatea Viaductului Teherău unde zidul de sprijin a cedat și a surpat mai bine de 40 de metri din acostament. Autoritățile spun că drumarii au reușit să oprească surparea terenului dar că lucrările sunt provizorii iar eventuale ploi ar putea accelera fenomenul.
Atât Secția de Drumuri Naționale cât și Prefectura Buzău au făcut demersuri astfel încât cele două obiective să primească finanțarea necesară reabilitării. Cu cât bugetul va întârzia cu atât mai mult problebele de infrastructură riscă să se acutizeze.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ