Proces electoral, fără incidente

0
70

Votul pentru alegerile europarlamentare a decurs normal, fără incidente. În prima jumătate a zilei, din partea secţiilor de votare au fost cerute Biroului Electoral Judeţean numai solicitări de lămurire a unor aspecte legate de procesul electoral.
O zi electorală liniştită. Astfel poate fi caracterizată ziua alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului naţional pe teme de justiţie. La Biroul Electoral Judeţean Buzău nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la bunul mers al procesului electoral. Singurele probleme pe care membrii Biroului le-au avut de rezolvat, au fost chestiuni de organizare, la solicitarea unor secţii de votare.
La buna desfăşurare a procesului electoral contribuie şi structurile Ministerului de Interne. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, alături de reprezentanţii Jandarmeriei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi alte instituţii din subordinea ministerului se află în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. În acest context, peste 420 de poliţişti asigură paza şi protecţia la 303 secţii de votare, dintre cele 426 constituite pe raza judeţului Buzău, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.. Jandarmii asigură desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ