Proces pentru un cazan de apă fierbinte

0
109

Proces între Primărie și societatea Ecogen pentru un cazan de apă fierbinte. Neînțelegerile dintre municipalitate și firma care furniza agent termic în oraș au ajuns în instanță. Pentru a asigura căldura buzoienilor pentru iarna viitoare, RAM a vrut să ia un cazan de apă fierbinte depozitat la Ecogen, dar care aparține Primăriei. Pentru că nu a intrat în posesia acestuia, lucrurile se vor tranșa în fața judecătorilor.
Primăria are la dispoziție doar câteva luni pentru a găsi soluții viabile prin care să asigure căldura și apa caldă pentru buzoieni, iarna viitoare. O primă rezolvare viza un cazan de apă fierbinte de 10 gigacalorii, care să fie montat la punctul termic 4 din Dorobanți 1. Acesta ar urma să fie legat într-o rețea cu celelalte cazane existente în Micro XIV și Micro III. Ținând cont de scăderea drastică a consumului, se estimează că pentru iarna viitoare cele trei cazane vor face față. Cazanul este însă depozitat la Ecogen, iar societatea refuză să îl dea Regiei Autonome Municipale.
Pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere, problema se va tranșa în instanță. Pentru a intra în posesia cazanului de apă fierbinte, Primăria și RAM au acționat în judecată societatea Ecogen, numai că instanța de fond a respins cererea de ordonanță președințială a municipalității, dar s-a făcut recurs.
Veștile proaste pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu se opresc aici. Pentru iarna viitoare, vor plăti preț întreg pentru gigacalorie, adică 530 de lei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ