PROCURORII ANCHETEAZĂ CAZUL

0
98

Extinderea focarului de la Râmnicelu, devenită principala preocupare a autorităţilor sanitare, a intrat şi în atenţia procurorilor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat a deschis trei dosare penale cu privire la evenimentele de săptămâna trecută, când mai mulţi localnici au împiedicat ancheta epidemilogică şi au provocat intrarea în carantină a satului.
Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au fost înregistrate trei cauze penale , fiecare având ca obiect comiterea infracțiunilor de “Zădărnicirea combaterii bolilor” , și “Omisiunea declarării unor informații”. Ancheta vizează persoanele care au refuzat să se supună testării pentru COVID 19.

“În fapt, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Râmnicelu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în după amiaza zilei de 07.05.2020 un număr de șase persoane majore domiciliate la trei adrese distincte de pe raza comunei Râmnicelu judeţul Buzău, contacți ai unei persoane infectate cu COVID-19 , la solicitarea cadrelor medicale din cadrul D.S.P. Buzău au refuzat să se supună testării și examinării medicale pentru a se stabili dacă sunt la rândul lor infectate cu COVID-19. În aceeași împrejurare, persoanele menționate au refuzat să divulge cadrelor medicale date cu privire la persoanele cu care au intrat în contact. Cercetările în cauză vor fi efectuate cu celeritate de organele de poliție , sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Buzău s-au deplasat, la sfârşitul săptămânii trecute, în satul Râmnicelu pentru a recolta teste și pentru a se asigura de internarea persoanelor depistate pozitiv. În ceea ce privește testarea contacților, acțiunea DSP a întâmpinat rezistența categorică a celor în cauză. Având în vedere lipsa oricărei forme de cooperare a populației din sat, imposibilitatea de a derula orice formă de anchetă epidemiologică în zonă, DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maximă, motiv pentru care a propus instituirea măsurii de carantină pentru satul Râmnicelu, începând cu data de 9 mai.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ