Producătorii de roşii primesc 3 mii de euro! Condiţia..să fie cultivate în sere şi solarii

0
248

Bazinul legumicol Buzău, unul dintre cele mai reprezentative din tară, primeste un sprijin nesperat din partea Minsiterului Agriculturii. Începînd cu acest an, cultivatorii de tomate în sere si solarii, care reusesc să producă cel puţin 2kg de rosii pe metru pătrat si comercializează minim 2 tone, pot beneficia de un ajutor financiar în valoare de 3 mii de euro. Specialiștii din cadrul Directiei Agricole Buzau spun că măsura incurajează producătrii autohtoni care au inregistrat pierderi din cauza importurilor masive de tomate din ultimii ani.
Directorul Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea, alături de omologii săi din ţară, au participat ieri la o întîlnire cu Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În cadrul întrevederii, au fost luate în discuţie proiectele pe care ministerul le are în lucru sau sunt aproape de a fi puse în practică. Unul dintre ele se referă la ajutorul de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate adică în sere şi în solarii.
Altfel spus, buzoienii care produc tomate în sere şi le vînd în anumite perioade ale anului, pot primi din partea statului un ajutor anual care se ridică la suma de 3000 de euro.
În judeţul Buzău numărul potenţialilor beneficiari este de ordinul sutelor. Cele mai mari bazine legumicole cu tradiţie în cultivarea tomatelor în spaţii protejate sunt cele aflate pe raza comunelor Glodeanu Siliştea, Amaru, Mihăileşti, Mărăcineni dar şi la Merei sau Ghergheasa. Proiectul privind ajutorul de minimis va fi aprobat în curînd după ce va fi dezbătut de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ