PROFESOR DE LA HASDEU, CETĂŢEAN DE ONOARE

0
90

Mihai Melnic, unul dintre profesorii emblematici ai Colegiului Naţional B.P. Hasdeu a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Distincţia i-a fost oferită de Consiliul Judeţean în cadrul şedinţei de joi.
Profesor cu o carieră didactică de peste 40 de ani, cei mai mulţi, la Liceul B.P. Hasdeu, Mihai Melnic a devenit cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Titlul i-a fost acordat în şedinţa Consiliului Judeţean de joi, unde profesorul de fizică a fost invitat şi a ţinut un discurs.
La ceremonie a fost prezent şi unul dintre olimpicii profesorului Melnic, în prezent, cadru didactic la o universitate din Paris, fapt ce l-a emoţionat profund pe proaspătul cetăţean de onoare al Buzăului. Festivitatea de înmânare a titlului onorific a avut loc la finalul ședinței.
Acordarea titlului de cetățean de onoare, profesorului Mihai Melnic, vine ca o recunoașterea meritelor acestuia în dezvoltarea învățământului buzoian. Dascălul ce face parte din galeria de profesori emblematici a Colegiului Naţional B.P. Hasdeu a avut o carieră didactică impresionantă, atât la catedră cât şi în cadrul Inspectoratului Şcolar. A fost de asemenea consilier municipal la începutul anilor 90, fără a abandona însă promovarea învăţământului. A pregătit zeci de generaţii de elevi, pentru olimpiadele naţionale şi internationale de fizică obţinând rezultate remarcabile.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ