PROFESORI DIN 4 ȚĂRI, LA ȘCOALA MEREI

0
69

Profesori din patru țări au venit într-un schimb de experiență, la Buzău. Aceștia vor sta alături de cadrele didactice de la școala din Merei timp de o săptămână, când vor vedea cum se predă la o unitatea de învățământ românească. De asemenea, profesorii din Spania, Cipru, Letonia și Serbia și vor vizita întreg județul și se vor bucura de obiceiurile românești.
Eveniment inedit găzduit de Școala din Merei. Unitatea de învățământ se bucură de vizita mai multor profesori veniți din Spania, Cipru, Serbia și Letonia, într-un schimb de experiență. Totul a fost posibil datorită unui proiect Erasmus, în care a fost înclusă și Școala din Merei. Pe parcursul acestei săpătmâni, profesorii străini vor participa la orele de curs, dar mai ales se vor bucura de obiceiurile și tradițiile românești, care le vor fi prezentate chiar de elevii din comună. Luni, cadrele didactice de peste hotare au învățat câțiva pași de dans popular și au deprins câteva din tainele țesutului.
Un astfel de eveniment este organizat în premieră la Școala din Merei. Pe lângă activitățile specifice, elevii, dar și profesorii se bucură de mai multe activități europene și, în plus, află cum se desfășoară orele în școlile din alte țări. Totodată, în cadrul proiectului elevii învață să confecționeze diverse lucruri chiar cu mâinile lor, apoi să le vândă, dezvoltându-și astfel abilități de antreprenor.
Pe parcursul întregii săptămâni, profesorii din cele patru țări vor avea ocazia să vadă și frumusețile județului Buzău. Aceștia chiar au fost cazați în stațiunea Sărata Monteoru, unde au avut ocazi să afle mai multe despre istoria stațiunii și să observe obiceiurile buzoiene.
În cadrul proiectului, profesorii de la Merei au vizitat trei dintre țările partenere, urmând ca ultima vizită să aibă loc anul viitor, în Cipru.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ