PROFESORI FĂRĂ SALARII

0
134

Probleme financiare pentru sute de cadre didactice din mai multe școli și grădinițe buzoiene. Începând cu luna octombrie, peste 40 de instituții de învățământ din mediul urban și rural nu mai bani de salarii, iar previziunile pentru ultimele trei luni ale anului sunt sumbre. Astfel sute de dascăli au aflat de la directorii unităților că nu mai sunt bani de salarii.
Plata drepturilor salariale pentru profesorii din 41 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău este incertă în această perioadă. În luna octombrie, salariile cadrelor didactice din zeci de unități de învățământ nu au fost plătite, ba mai mult, previziunile pentru lunile ce urmează sunt sumbre. Situația a fost creată de mai multe neînțelegeri survenite la nivelul Inspectoratului Școlar. Mai exact, salariații unor unități de învățământ primesc salariile direct de la minister, prin Inspectoratul Școlar Județean.
Numărul unităților de învățământ care se confruntă cu această problemă depășește 40. În municipiul Buzău, cel mai afectat este Liceul ”Grigore Moisil”, iar la nivel de județ, școala de la Pătârlagele.
Între timp, au început să se caute soluții. Cel mai probabil, vor fi luați bani de la alte școli din județ, care au un buget mai generos și vor fi transferați către unitățile de învățământ afectate de această criză.
Contactate pentru a explica modul în care s-a ajuns la această situație, conducerile mai multor unități de învățământ afectate de criza financiară au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ