PROFESORI PRO BONO, LA BACALAUREAT?

0
118

Elevii buzoieni au intrat, începând de luni, 12 februarie, în focul examenelor de bacalaureat, cu probele de competenţe, o premieră în educaţie, în ceea ce privește  perioada de organizare. Cadrele didactice care sunt implicate în procesul educațional se tem însă că nu vor fi plătite pentru activitatea pe care o prestează în plus, în această perioadă. Asta dacă se ține cont de faptul că nu a fost emis nici până la această data ordinul Ministrului Educației privind plata profesorilor care participă la bacalaureat. O explicație a sindicaliștilor buzoieni ar fi aceea că de scurt timp există un nou ministru al Educației, însă acest lucru nu înseamnă că plata cadrelor didactice trebuie data uitării.

Șefii Inspectoratului Şcolar  Județean spun la rândul lor că și la acest moment așteaptă ordinul ministerial, în care să fie specificat dacă profesorii care participă la Bacalaureat vor fi sau nu remuneraţi.

Sindicaliștii se tem însă că acest ordin fie să nu mai apară, fie să fie anunțați că de acum prezența cadrelor didactice la bac va fi catalogată drept o sarcină obligatorie și nu una în plus, așa cum este în prezent.

Conform calendarului examenului de Bacalaureat aprobat prin ordin de ministru, marți, 13 februarie va continua proba orală la Limba și literatura română și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă (14-15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale. Probele scrise sunt programate în luna iunie, conform calendarului examenului de Bacalaureat.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ