De luni, peste 6 000 cadre didactice vor începe cursurile celui de-al doilea semestru. De acestă dată, lecțiile vor fi predate în clasă, după aproximativ trei luni de on-line, iar mulți părinți se întreabă dacă dascălii sunt vaccinați anti-covid-19. Peste 3000 profesori s-au înscris pe liste, însă deficitul de doze a dus la decalarea și amânarea efectuării vaccinurilor. Prin urmare, peste 50% dintre profesori vor începe luni cursurile nevaccinați.
Profesorii și personalul auxiliar din sistemul de învățământ se încadrează în etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Deși cadrele didactice ar fi trebui să reprezinte o prioritate pentu autorități, aceștia sunt lăsați să aștepte. Cu toate acestea ,vor se vor întoarce, de luni, la catedră. În această privinţă, părerile dascălilor sunt împărțite. Dacă pentru unii imunizarea reprezintă o garanție că elevii nu se vor îmbolnăvi, alții sunt mai reținuți în cea ce privește eficiența vaccinului și amână momentul.
Telefonica- ÎNVĂȚOARE- 01,33,25 consider…01,33,42
Părinții își doresc să își trimită copiii la școală, deoarece orele desfăşurate online au foarte grele atât pentru ei, pentru elevi, cât și pentru dascăli. Pentru majoritatea, siguranța copilului este cea mai importantă .
Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Buzău susține că lipsa informațiilor concrete și explicite a făcut ca multe cadre didactice să aibă rețineri privind efectuarea vaccinului.
La nivelul județului Buzău, aproape 60% din cadre didactice s-au înscris pe liste pentru imunizare.
Însă, lipsa dozelor de vaccin a dus la amânarea momentului pentru mulți dascăli.
Până la acest moment, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, la nivelul județului Buzău, 50% din personalul de predare, 51 % din personalul didactic auxiliar și 45% din personalul nedidactic s-au înscris pe listele din cadrul școlilor în care predau şi și-au exprimat dorința de a se vaccina împotriva COVID.
Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea