PROFESORII AU PICHETAT PREFECTURA

0
73

Profesorii afiliați Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au decis să înceapă protestele. Astfel, luni, sindicaliștii buzoieni din învățământ au pichetat la ora prânzului, în fata Prefecturii Buzau, la fel ca si colegii lor din tara. Profesorii reclamă faptul că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce conduce la obţinerea unor venituri salariale mai mici decât ar trebui de fapt.

Această măsură de pichetare se înscrie în linia trasată ca urmare a întâlnirii de zile trecute la care au fost prezenți mai mulți sindicaliști, reprezentanți din toată țara. Profesorii se plang ca le este tot mai greu sa faca fata cheltuielilor zilnice, cu salariul pe care îl au în prezent.

In jurul orei 13.00, o delegatie a sindicalistilor a fost primita de prefectul Judetului Buzau, Carmen Ichim. Profesorii buzoieni vor ca ca până la finele anului Guvernul să li se plătească sumele aferente ca urmare a proceselor câștigate în instanță.

Suma care ar urma să revină unui angajat din sistemul de învățământ, ca urmare a proceselor câștigate în instanță de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, se apropie în medie de 5.000 de lei. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ