Profesorii ies din nou în stradă

0
81

Amenințări cu greva generală
Cadrele didactice vor picheta joi sediul Guvernului, nemulțumite atât de condițiile de muncă și de măsurile impuse de autorități pe fondul pandemiei cât și din pricina nerespectării promisiunilor legate de drepturile salariale. În situația în care sindicaliștii nu vor obține rezultatele scontate atunci ultima modalitate de a-i determina pe guvernanți să le îndeplinească dorințele va fi declansarea grevei generale.
Sindicaliștii din Învățământ pun presiune din ce în ce mai mare pe Guvern. La sfârșitul anului trecut profesorii buzoieni din cadrul Sindicatului Învățământului Preuniversitar au pichetat sediul Prefecturii nemulțumiți ca urmare a nerespectării de către Guvern a Legii privind salarizarea în sistemul bugetar precum și a faptului că procentul minim de 6% din PIB, prevăzut de Legea Educației Naționale, a fost din nou prorogat pentru a 11 oară consecutiv. Pentru că protestele nu au avut vreun rezultat, sindicaliștii vor picheta joi sediul Guvernului și amenință cu greva generală.
Cadrele didactice nu sunt nemulțumite doar de salarizare ci și de condițiile de muncă. Măsurile impuse de autorități pe fondul pandemiei afectează grav calitatea educației și sunt discriminatorii, sunt de părere sindicaliștii.
Potrivit sindicaliștilor din Învățământ, personalul nedidactic, într-o proporție de peste o treime, are un venit aproape de salariul minim pe economie și nu beneficiază de sporurile prevăzute de lege ce sunt acordate în alte sectoare bugetare pentru funcții similare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ