PROGRAM DE VARĂ, LA GRĂDINIȚE

0
302

Părinţii care nu în grija cui să îşi lase copiii pe perioada vacanţei de vară vor avea posibilitatea să-i ducă pe micuţi la grădiniţe. După modelul anilor anteriori, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău a decis ca şi în 2018 grădiniţele să îşi deschisă porţile pe rând, fiecare pentru trei săptămâni.
Pentru mulți părinți, mai ales cei cu copii mici, vacanța de vară este un adevărat coșmar fiindcă nu știu unde îi pot lăsa pe cei mici în perioada în care adulții sunt la serviciu. Unii îi trimit la țară, alții îi lasă la bunici sau la rude, iar unii angajează bone. Însă sunt mulți părinți care nu au niciuna dintre aceste posibilități, așa că trebuie să găsească o alternativă pentru ca cel mic să își petreacă timpul liber. Pentru a veni în ajutorul părinților, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a decis ca, în fiecare vacanță de vară, grădinițele din municipiul Buzău să rămână deschise. Cele 9 unități preșcolare au întocmit un grafic, conform căruia trei dintre acestea sunt deschise câte trei săptămâni, prin rotație, pe tot parcursul verii.
Conducerea grădiniţelor va asigura în perioada de funcţionare a unităţii de învăţământ, personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar necesar pentru buna desfăşurare a activităţii. Părinţii vor avea de completat o cerere- tip, ce va fi depusă la secretariatul grădiniţei în care este înscris preşcolarul și a achita taxa de hrană. Graficul de funcționare a grădinițelor este afișat și pe site-ul Inspectoratului Școlar.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ