PROGRAM EXTINS, LA EVIDENȚA PERSOANELOR

0
209

Direcția pentru Evidența Persoanelor din Buzău lucrează, zilele acestea, la foc continuu. Instituția va avea un program prelungit sâmbătă, 9 noiembrie și duminică 10 noiembrie, pentru ca cetățenii să poată avea actele necesare exercitării dreptului la vot.
În vederea asigurării condițiilor optime necesare pentru desfășurarea corectă a procesului electoral, Direcția pentru Evidență a Persoanelor și-a extins programul de lucru și în zilele de sâmbătă, 9 noiembrie în interavlul orar 8-16, și duminică, 10 noiembrie în intervalul orar 7-21. Se vor primi cereri pentru eliberarea actelor de identitate – cărți de identitate și cărți de identitate provizorii, dar și vize de reședință.
Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România, își pot exercita dreptul la vot, dacă se află în ziua votării în țară, în baza următoarelor acte de identitate, valabile în ziua votului: buletinul de identitate, carte de identitate, carte de identitate provizorie, pașaport diplomatic, pașaport diplomatic electronic, pașaport de serviciu, pașaport de serviciu electronic.
Totul este pregătit în vederea desfășurării corecte a procesului electoral, iar buzoienii sunt așteptați duminică la vot.
Primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019 are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. Dacă în primul tur niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor de pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019, va fi organizatun al doilea tur de scrutin.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ