Proiect ambițios pentru reabilitarea tronsonului Vintilă Vodă – Plaiul Nucului

0
27

30 de km de drum și reabilitarea a 11 poduri
Consiliul Județean Buzău a aprobat proiectul privind „Stimularea mobilității la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Vintilă Vodă – Plaiul Nucului”. Valoarea totală a proiectului este de peste 596 milioane lei.
Potrivit proiectului, va urma să fie modernizat un tronson în lungime de 30 de km în zona Vintilă Vodă – Plaiul Nucului, Județul Buzău. Este cea mai mare sumă obținută pentru un astfel de proiect în zona de sud-est a României, a anunțat conducerea consiliului.
Tronsonul de drum județean se află în intravilanul și extravilanul comunelor Vintilă Vodă, Mânzălești și Lopătari și în domeniul public al Județului Buzău, făcând legătura cu rețeaua europeană de transport TEN-T prin intermediul tronsonului DJ203K Mărăcineni – Podu Muncii, care se leagă direct la E85. Tronsonul studiat se intersectează cu alte drumuri județene, făcând legătura cu județul Vrancea: DJ 204C (având capătul sectorului la km 84+500) și DJ 204M (începutul drumului la km 0+000). De asemenea, drumul intersectează mai multe drumuri comunale, vicinale și de exploatare. Traseul este unul sinuos, cu declivități peste limitele excepționale în apropiere de Plaiul Nucului, unde pantele depășesc 10%, desfășurându-se în mare parte de-a lungul râului Slănic. Proiectul vizează modernizarea celor 30 km de drum, reabilitarea/construirea a 11 poduri, amenajarea a 33 de stații de autobuz. Pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumului va fi necesară devierea/relocarea rețelei de alimentare cu apă cu branșamentele aferente. Durata de execuție a lucrărilor: 36 de luni.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ