PROIECT EUROPEAN PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI

0
128

Municipiul Buzău face primii paşi în vederea fluidizării traficului rutier dar şi pentru reducerea poluării. Este vorba despre punerea în practică a unui proiect cu fonduri europene, derulat prin Agenţia de Dezvoltare Regională „Sud-Est” a cărui finanţare a fost semnată recent la Primărie.
Primarul Constantin Toma a semnat, alături de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, un contract de finanţare, pentru un proiect de management al traficului şi reducere a poluării în municipiul Buzau. Proiectul, primul de acest gen în judeţul Buzău, vizează managementul inteligent al traficului rutier, prin fluidizarea circulaţiei, prioritizarea transportului public în comun şi reducerea poluării.
Prin implementarea acestui proiect se va schimba radical traficul rutier în municipiul Buzău. În 24 de instersecţii din oraş se vor instala camere video performante. Totodată, se va realiza un control riguros asupra tuturor autoturismelor care vor intra în municipiul Buzău. Un centru de monitorizare a traficului va fi amenajat în actualul sediu al Stării Civile, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Responsabilii proiectului, dau asigurări că şi transportul de călători din municipiul Buzău va deveni mult mai eficient. Proiectul de management al traficului rutier din oraşul Buzău va beneficia de o finanţare europeană în valoare de 23,6 milioane de lei şi va deveni funcţional din primăvara anului viitor. Primăria Buzău va asigura o cotă de 2 la sută din valoarea totală a investiţiei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ