PROIECT ILEGAL

0
29

Un proiect adoptat, în luna octombrie, de Consiliul local Municipal Buzău a fost declarat nelegal de către Prefectură. Hotărârea viza înființarea unei societăți comerciale, având ca asociați Urbis Serv și Trans Bus și care ar avea ca obiect de activitate comercialziarea de mixturi asfaltice. Proiectul a stârnit ample discuții încă înainte de a fi adoptat, iar acum juriștii Prefecturii l-au trimis spre revizuire.
Înființarea unei noi societăți a Primăriei a fost adusă în atenția Consiliului Local Municipal de două ori. Ultima dată a fost apreobată la finele lunii octombrie cu majoritate de voturi, în ciuda amendamentelor venite din partea mai multor consilieri. Aceștia atrăgeau atenția că proiectul nu este tocmai în regulă din punct de vedere juridic. Atenționările de la acea vreme s-au dovedit întemeiate. În urma controlului făcut de juriștii din Prefectură, s-a concluzionat că actul administrativ a fost adoptat în mod nelegal.
Noua firma subordonată Primăriei urma să aibă drept acţionari două societăţi aflate, de asemenea sub aripa municipalității, și anume Urbis Serv şi Trans Bus. Firma noua ar produce asfalt pentru uzul municipalităţii, dar şi pentru comercializare. Acum hotărârea adoptată în octombrie a fost trimisă de juriștii Prefecturii înapoi la Primărie.
CARTON ”Vă solicităm să reanalizați Hotărârea Consiliului Local Municipal Buzău nr 315/31.10.2019 și să dispuneți, în regim de urgență, măsuri de intrare în legalitate, potrivit legislației în vigoare. Despre măsurile întreprinse, veți informa Instituția Prefectului- Județul Buzău, în regim de urgență”, se arată în adresa transmisă de Prfectură către Primărie.
Primarul Constantin Toma, cel care a inițiat proiectul de hotărâre, a susţinut că stația de asfalt are avantaje economice evidente, de care municipalitate ar trebuie să profite.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ